Site Logotype
Inspirație

Cum să îți menții părul sănătos: 10 Idei ușor de pus în practică

10 reguli esențiale pentru un păr sănătos

 

Un păr sănătos este un efort pe termen lung, sau mai bine spus câteva gesturi care ar trebui să facă parte dintr-o rutină de îngrijire.

Ți-am pregătit 10 sfaturi ușor de aplicat, care să te ajute să îți menții părul sănătos, lung, strălucitor și foarte puternic.

 

 

Ascultă-i nevoile

Nu toată lumea are părul la fel și când spunem asta nu ne referim doar la forma firului de păr, creț, ondulat sau drept. Ne referim și la grosimea firului de păr, la lungimea acestuia, la culoare, la moștenirea genetică, la volum și multe altele. Toate aceste caracteristici realizează o combinație unică: părul tău.

 

De aceea, nu este suficient să te ghidezi după recomandările cunoscuților sau campaniilor publicitare. Urmărește reacțiile părului tău la orice schimbare sau produs nou pe care îl folosești. Doar tu vei putea observa cât de des trebuie să îl speli, dacă anumite produse nu îi fac bine, cât de repede crește și ce nevoi are.

Tunde-l o dată la 2 luni


Chiar dacă vrei să îți lași părul să crească, asta nu înseamnă că e sănătos să nu îl tunzi deloc un an de zile. Vizitează un stilist o dată la 2 luni, spune-i că vrei să îți lași părul să crească, iar el va tăia atât cât este nevoie. Mai mult, vei observa că părul proaspăt tuns crește mai repede.

Hidratează-l din interior

Bea multă apă și consumă grăsimi sănătoase. Hidratarea din interior se observă întotdeauna și la nivelul pielii, unghiilor și părului. Dacă părul tău nu are strălucire, este casant sau foarte țepos, unul dintre motive se poate să fie lipsa de hidratare din interior.

 

Măștile sunt obligatorii

 

Pe lângă hidratarea din interior, este importantă și cea realizată prin aplicarea directă de produse specifice. Indiferent de șamponul pe care îl folosești, care poate fi și pentru păr gras sau cu mătreață, balsamul și masca ta trebuie să fie foarte hidratante. Acestea se aplică pe vârfuri și pe lungimea părului, la fiecare spălare. Lasă-le să acționeze cel puțin 2-3 minute, altfel aplicarea lor nu va avea niciun efect.

 

Ai grijă cum îl descurci


Când folosești un pieptene sau o perie pentru descurcare și pieptănat, ai grijă să nu tragi prea tare. Începe descurcarea cu vârfurile, și urcă treptat până când treci prin tot părul. Forțarea părului poate rupe firele sau le poate slăbi rădăcina. Încearcă să îți descurci părul de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara, și folosește o perie specială pentru părul tău.

 

Coafează-l cu grijă


Ca și atunci când îl descurci, coafatul nu trebuie să fie un chin pentru firele tale de păr. Când îl întinzi cu peria, nu trage prea tare, folosește cât de rar poți ondulatorul sau placa de întins părul și ai grijă cu bigudiurile care pot încurca părul și care te obligă să tragi de firele de păr atunci când le desfaci.

Ține minte: de fiecare dată când bruschezi un fir de păr, acesta va cădea în următoarele zile, dacă nu pe moment. Acum gândește-te la acest efect asupra a sute de fire de păr.

 

Nu face prea multe schimbări


Femeilor le plac schimbările de look și multe dintre noi le facem cel puțin o dată pe an. Ne referim în special la schimbarea culorii, care de multe ori este influențată și de moda sezonului. Dacă ai fire albe și vopsitul este o necesitate, încearcă să vopsești doar rădăcinile, ca să nu torturezi întreaga lungime a părului de fiecare dată.

Schimbările drastice de culoare nu ar trebuie realizate mai des de 2 ani, timp în care părul de lungime medie se poate reface integral.

 

Usucă-l natural

 

Știm că dimineața după duș te grăbești să pleci și că uscătorul de păr rezolvă problema în doar 5 minute. Însă căldura excesivă a acestuia, folosită de câteva ori pe săptămână, îți poate usca excesiv părul. După ce ieși din duș, schimbă 2-3 prosoape care să absoarbă apa din păr sau poți folosi un tricou de bumbac, care absoarbe apa dar lasă și aerul să treacă. Astfel, dacă nu ai timp să lași părul să se usuce natiral, vei folosi uscătorul mult mai puțin, doar pentru a finaliza uscarea începută de prosoape.

 

Folosește ingrediente naturale


Natura are zeci de ingrediente care pot face minuni pentru părul tău. Notează-ți într-un carnețel câteva idei de măști pentru păr, pe care să le prepari de 2-3 ori pe lună, ca un răsfăț într-o după-amiază liberă. Poți folosi uleiuri, sucuri sau paste de fructe sau legume și chiar infuzii din plante. Ai grijă însă la posibilele reacții alergice locale.

 

Nu îl prinde prea strâns

 

Părul prins prea strâns îți poate afecta firele de păr și poate cauza chiar și dureri de cap. Împletește-l lejer, prinde-l în cocuri creative sau într-o coadă de cal joasă, care să nu necesite elastice rigide sau prea multe agrafe de păr.

Preluare doc.ro, Autor: Dana Argeșan

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *